Cokoladovy cop
Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 3 žloutky, 100 g rozpuštěného másla, špetka soli, strouhaný muškátový oříšek, 2 dl mléka, 40 g droždí, 1 lžíce hladké mouky | |
Postup přípravy: Z hladké mouky, části mléka, části cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a zaděláme je zbylým mlékem a kváskem v těsto. Necháme na teplém místě vykynout. Mezi tím dobře promícháme všechny suroviny na nádivku. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly. Každý díl rozválíme na placku a potřeme nádivkou. Stočíme do pramene a všechny 3 prameny naplněného těsta spleteme do copu. Cop vložíme na vymazaný plech, potřeme vejcem, posypeme sekanými oříšky a upečeme do zlatova. Hotový můžeme převázat mašličkou a okolo na míse zdobit barevnými vajíčky. |